Ambulancedienst overweegt aangifte tegen hinderaar

De ambulancedienst Amsterdam onderzoekt de juridische mogelijkheden om aangifte te doen tegen de man die zaterdagavond ambulancemedewerkers hinderde tijdens hun werk. Hiermee hoopt de dienst jurisprudentie te krijgen voor geweld tegen hulpverleners in de toekomst. Een ambulancebroeder doet ook zelf aangifte wegens bedreiging tegen een van de omstanders.

Volgens de woordvoerder van Ambulance Amsterdam wordt dit de eerste keer dat niet alleen de getroffen hulpverlener aangifte doet, maar ook de hulpverleningsorganisatie.  Eén van de betrokken omstanders heeft maandag op zijn beurt aangifte gedaan tegen de hulpverlener wegens mishandeling, aldus de politie.

Het is nog steeds onduidelijk waarom er commotie ontstond na het auto-ongeluk op de Nieuwe Leeuwarderweg ter hoogte van de IJdoornlaan in Amsterdam-Noord, waarbij twee vrouwen gewond raakten. Volgens de politie schreeuwden de omstanders tegen de ambulancemedewerkers en bleven ze in de weg staan. De politie moest ingrijpen om de rust te herstellen. Hierbij is een 32-jarige man gearresteerd.

Leave a Reply