Amsterdam City Swim brengt ruim 1.5 miljoen op

team Canal Company 2013
team Canal Company 2013

2000 bekende en minder bekende Nederlanders hebben zondag 2013 meter afgelegd tijdens de Amsterdam City Swim voor ALS Nederland.
Opvallend veel bedrijven sprongen groepsgewijs in het water.
Zo was een team van Canal Company al weken aan het trainen om de eindstreep te halen. Willemijn van Breda (schipper) vertelt AmsterdamFM dat ze met elf collega’s de grachten nu eens van een andere kant heeft mogen beleven. Vorig jaar deed ze ook al een keer mee (01:07:25), nu hoopt ze binnen een uur de finish te halen.
Maandagmiddag zijn de uitslagen gepubliceerd en Willemijn van Brede mag noteren: 00:58:28

De ochtend begon somber voor de zwemmers. Zware buien trokken over het centrum van de hoofdstad. Maar gelukkig klaarde het net voor de start snel op en werd het een mooie tocht met goede afloop. De route, ook dit jaar, via Nieuwe Herengracht, Amstel en Keizersgracht was al vroeg vrij gemaakt van obstakels. Ook werden langs het parcours ‘veiligheidsworsten’ te water gelaten.

De werkgever van van Breda had o.a. 2 sloepen voor de pers beschikbaar gesteld. Daarnaast 2 grote rondvaartboten waarvan een voor ALS patiënten. De organisatie werd ontvangen op een grote salonboot met op alle boten een hapje en een drankje.

De opbrengst ruim 1.5 miljoen euro.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?