Amsterdam Diner goed voor 730.000 euro

Het 19e Amsterdam Diner heeft 730.000 euro opgebracht voor het Aids Fonds.
In de Heineken Music Hall schoven opvallend veel zwemmers en oud zwemmers aan aan het diner.
Enkele namen; Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband, Ada Kok, Erica Terpstra en Inge de Bruin met zwemcoach Jacco Verhaeren.

Prinses Mabel, een vrouw die zich al jaren inzet om het onderwerp aids internationaal op de kaart te zetten, liet zich vergezellen door het modeduo Viktor en Rolf.

Geschiedenis AmsterdamDiner
Op initiatief van de Amsterdamse vijfsterrenhotels is in 1992 het idee ontstaan om een groots opgezet diner voor het Aids Fonds te organiseren. Aanleiding was de Amerikaanse inreisbeperking die verbood dat seropositieve mensen van buiten Amerika het land in mochten om deel te kunnen nemen aan het Wereld Aids Congres. Het gevolg hiervan was dat het Congres niet langer in Boston plaats kon vinden en op het laatste moment moest uitwijken naar Amsterdam. Uit betrokkenheid met de aidsproblematiek, en als dank voor de plotselinge extra drukte voor de Amsterdamse hotellerie, is toen het AmsterDAMdiner ontstaan.

Er werd een luxe diner georganiseerd op de Dam voor deelnemers van het congres en andere belangstellenden. Oorspronkelijk was dit als eenmalig evenement bedoeld, maar door het overweldigende succes is besloten het evenement te herhalen.

Leave a Reply