Amsterdam doet werkzoekers in de uitverkoop

De Bijstandsbond, FNV Bondgenoten en de SP maken zich grote zorgen, want 'Amsterdam doet werknemers in de uitverkoop'. Zo geeft de gemeente werkzoekenden gratis aan werkgevers zonder dat hier loon en garantie op een betaalde baan tegenover staat. Het minimumloon wordt ontdoken en lonen en reguliere banen staan onder druk. Op die manier wordt volgens de organisaties het arbeidsrecht ontdoken. Nu wil Amsterdam ook werkgevers die onzeker werk bieden, zoals uitzendbureaus, extra belonen met subsidies. Als ze een werkzoekende zes maanden aan tijdelijk werk helpen, kunnen ze tot wel € 4300,- vangen. Geld dat in de zak van het uitzendbureau of een werkgever komt wat nuttiger besteed zou kunnen worden.

De Bijstandsbond, FNV Bondgenoten en de SP organiseren op 14 december een hoorzitting hierover. Iedereen die te maken heeft met werken met behoud van uitkering bij de gemeente of particuliere werkgevers van beleidsmakers tot aan uitkeringsgerechtigden, van politici tot aan werkgevers, wordt uitgenodigd zich te laten horen.
Vrijdag 14 december, 19.30 tot 21.30 uur, Stadhuis, Amstel 1, 1011 PN Amsterdam.

Luister naar het gesprek dat Haije Bouwman had met Maaike Zorgman, bestuurder Uitkeringsgerechtigden van FNV Bondgenoten.

 

 

Comments are closed.