Amsterdam FM Sport: De klassieker, driemaal amateurvoetbal en zwemmen

Andermaal een Amsterdam FM Sport met een vroege start deze zondag. We starten om 1 uur (let op de wintertijd!) om u mee te nemen voor de klassieker Feyenoord-Ajax. Verder drie wedstrijden uit de Eerste Klasse A van het amateurvoetbal en we zijn bij Open Nederlands Kampioenschap Zwemmen in het Sloterparkbad.

Feyenoord – Ajax De klassieker behoeft eigenlijk geen toelichting. Speciaal voor deze editie geldt wel dat wie er punten laat liggen de aansluiting helemaal kwijt is met de Top 3. Feyenoord en Ajax staan op een gedeelde vierde plek, met 17 uit 9. De Top 3 (Twente, PSV en Vitesse) ligt daar vier punten voor. (Vanaf 1 uur, met Bob Mans)

De Dijk – Pancratius is niet alleen de derby dit weekend in de Eerste Klasse A, er staat ook een periodetitel op het spel. Winst voor koploper Pancratius in combinatie met puntverlies voor Zeeburgia (thuis tegen Stormvogels) zorgt voor een feestje in Badhoevedorp. (vanaf twee uur, Bert van Galen)

Zeeburgia – Stormvogels. Zeeburgia staat momenteel derde in de stand om in de eerste periode en pakt die prijs ook bij winst op Stromvogels en verlies van zowel Pancratius als Hercules (uit tegen DEM) Anders heeft Zeeburgia eind november nog een herkansing met de inhaalwedstrijd bij DWV. (vanaf twee uur, Thijs van den Berg)

JOS/Watergraafsmeer – AFC’34 Voor JOS is winst noodzakelijk om aan te haken bij de top van de ranglijst. De ambitieuze ploeg uit Oost neemt het op Middenmeer op tegen degradant en hekkensluiter AFC’34 uit Alkmaar. (Vanaf twee uur, verslag: Arjen Bos)

Zondag is ook de slotdag van het Open Nederlands Kampioenschap Zwemmen Kortebaan in het Sloterparkbad. De organiserende Amsterdamse vereniging De Dolfijn is dit toernooi van start gegaan met liefst 23 zwemmers.

Presentatie: Edwin Kleiss. Techniek: Bert Ponsen

Leave a Reply