Amsterdam goes New York City: World Pride 2019

Eind juni jaren ’60 is de Stonewallbar in Christopher Street, de ontmoetingsplek voor de LHBTQ community in New York. De bar is geregeld het doelwit van politie-invallen.
Op 28 juni 1969 zijn de bezoekers het zat en besluiten terug te vechten. Dat ontaardt in een drie dagen durende opstand, die bekend is geworden onder de naam de Stonewallriots. Een jaar later wordt dit verzet herdacht met een mars en dit wordt algemeen beschouwd als het begin van de Gay Liberation Movement én het begin van de jaarlijkse Pride evenementen.

Zaterdag vaart tijdens de Canal Pride een speciale boot mee: een gezamelijke boot van Amsterdam en New York, twee steden die van oudsher beschouwd worden als belangrijke plekken voor de emancipatie van de LHBTQ-community.

Het thema van de boot is ‘Amsterdam goes New York City’ en legt een link met World Pride 2019, wat komend jaar gehost wordt door New York City, exact 50 jaar na de Stonewallriots dus. Het is voor het eerst dat de World Pride plaatsvindt in de Verenigde Staten.

Anneminke sprak met Janine Fluyt van Amsterdam Marketing:

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?