Amsterdam hindert postboten

De pakketafdeling van PostNL zegt dat het door de plannen van wethouder Gehrels heel moeilijk wordt een systeem in te voeren voor het bezorgen van pakketten in de binnenstad met behulp van boten. Dat schrijft Het Parool vandaag.

PostNL investeert al enige tijd in plannen om een groot deel van het bezorgen van pakketten te gaan uitvoeren met boten. Maar uit de nota Varen in Amsterdam blijkt volgens het bedrijf dat de gemeente aan die initiatieven geen aandacht wil besteden. Het bedrijf heeft hierover een brief geschreven aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens PostNL kunnen de plannen alleen maar slagen als de gemeente medewerking verleent. Het postbedrijf denkt daarbij bijvoorbeeld aan het garanderen van geschikte losplaatsen en werkbare lostijden, maar ook aan aanpassingen van steigers om efficiënt te kunnen laden en lossen.

PostNL schrijft dat sprake is van onder meer ondoorzichtige en mogelijk tegenstrijdige regelgeving, vooral voor wat betreft het vervoer van goederen over de grachten.

Volgens Laurens Tuinhout, de directeur bij het postbedrijf die verantwoordelijk is voor het botenplan, stuurt de gemeente ambivalente signalen naar PostNL. ‘Aan de ene kant worden we uitgenodigd mee te denken over duurzaamheid, aan de andere kant moeten nu constateren dat men het niet waard vindt om ons daarin te steunen.’

Leave a Reply