Amsterdam, korfbalhoofdstad van Nederland

KORFBAL Wedstrijdritme ging maandagmiddag op de bakfiets mee door de stad met de promotietour voor de korfbalfinale in de Ziggo Dome. Op verschillende highlights in Amsterdam werd gekorfbald door toeristen, Amsterdammers en Sportservice Amsterdam. Casper Boom en Lisanne Stange van Sportservice Amsterdam geven korfbalclinics aan Amsterdamse scholieren en probeerden vandaag meer Amsterdammers te bereiken. Wedstrijdritme sprak tijdens de promo-tour met Inge Privé, manager bij de KNKV.

“We zijn vandaag de promo-tour gestart ter voorbereiding op de korfbalfinale in de Ziggo Dome op 16 april. Vanochtend begonnen we bij de Ziggo Dome. Danny Damman, commercieel directeur van de Ziggo Dome, deed daar de ‘aftrap’ van onze tour door de bal door de korf te gooien. Daarna zijn we langs de Montessorischool in Zuid en het ASVO gegaan, deze scholen hebben de afgelopen tijd korfbalclinics gehad en leerlingen konden kaarten voor de grote finale winnen. Via het Museumplein, de Magere Brug en het Rembrandtplein gaan we naar de Wethouder van Sport, Eric van der Burg. We proberen de Amsterdammer op deze manier te laten kennismaken met korfbal.”

Op 16 april wordt de finale van de Korfbal League gespeeld in de Ziggo Dome. Kaarten zijn nog verkrijgbaar op: http://www.korfbalfinale.nl


More Berichten for Show:

Comments are closed.