Amsterdam krijgt bijenpaleis in Westerpark

In het Westerpark in Amsterdam wordt binnenkort het eerste bijenpaleis van Nederland geopend. Het paleisje heeft ruimte voor drie bijenkasten waar bijen kunnen wonen en aansterken.

Er vindt een enorme bijensterfte plaats in de wereld. Het is normaal dat 8 procent van de bijen de winter niet overleeft, maar in Nederland was dit afgelopen winter twee keer zo hoog. Naast strenge winters kunnen ook schimmelbestrijdingsmiddelen en ziektes zorgen voor bijensterfte. Het hoge aantal stervende bijen is een zorgelijke ontwikkeling volgens de organisatie I love Beeing, omdat bijen voor een derde van het groente en fruit zorgen in ons land.

Het bijenpaleis moet naast het bieden van een woning voor de bij, ook een plek zijn waar Amsterdammers over de bij kunnen leren. I love Beeing hoopt in elke stad van Nederland een bijenpaleis neer te kunnen zetten.

De organisatie legt op het moment de laatste hand aan het bouwwerk. Op zaterdag 7 september kunnen belangstellenden om 16.00 uur de opening van het bijenpaleis bijwonen bij de kinderboerderij.

Leave a Reply