Radiocollege Amsterdam Leeft – Gentrification (12 december 2014)

 

Amsterdam leeft! is het radioprogramma van AmsterdamFM en de Hogeschool van Amsterdam waarin experts, beleidsbepalers, bewoners én studenten met elkaar in gesprek gaan over belangrijke vraagstukken die spelen in Amsterdam.

 

In de uitzending van 12 december 2014 staat gentrification centraal. Studenten van de opleiding bestuurskunde van de HvA gaan in gesprek met de gasten:

 

– Wouter Veldhuis, hij onderzoekt ruimtelijke ordening met betrekking tot sociaal-economische klasse, levenstijl, etniciteit en seksualiteit. Onlangs schreef hij een boek waarin hij betoogt dat er geen tweedeling plaatsvindt in Amsterdam.

 

– Cody Hochstenbach, hij is promovendus stadsgeografie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet onderzoek naar processen van gentrification. Zo maakt op het moment in zijn werk een vergelijking tussen Amsterdam Oost en Berlijn Neu-Köln. Volgens Cody is de institutionele context belangrijk van een stad belangrijk om gentrification te begrijpen.

 

– En, tot slot, Frans Ondunk, de voorzitter van de Huurdersvereniging Oost. Volgens Frans boet een buurt jin aan leefbaarheid wanneer nieuwe bewoners massaal de wijk intrekken.

 

 

 

 

Comments are closed.