Amsterdam-Noord rouwt om de verdwijning van Tuinkabouters

Mevrouw Jansen verklaard nooit meer een pop in de tuin te zetten nadat zij verleden jaar de gordijnen open deed en een leeg voortuintje aantrof. Al jaren stond de tuin van Mevrouw Jansen bekend als de meest riant versierde tuin van de Polluxstraat. Daar kwam een einde aan toen  haar pas opgehangen kerstversieringen en haar als kerstmannen verkleedde tuinkabouters de dag voor Kerstmis verdwenen waren.

Meerdere bewoners rond de Polluxstraat in Amsterdam-Noord zijn de afgelopen jaren het slachtoffer geweest van diefstal rondom hun huis. Om deze reden introduceert de Amsterdamse Politie “De Lokkabouter”. Deze Tuinkabouter doet bij verplaatsing de alarmbellen van de wijkagent rinkelen en geeft tegelijkertijd een GPS-signaal af waarmee de dader  onmiddellijk kan worden getraceerd. Maar heeft Amsterdam-Noord daar nog wel behoefte aan? Of zijn de Tuinkabouters en haar fans door alle tegenslagen verleden tijd?

Amsterdam FM zocht de voortuintjes van het stadsdeel op in de hoop een sporadische tuinkabouter met eigenaar aan te treffen. 

 

https://www.amsterdamfm.nl/wp-content/uploads/2013/07/STRAATREPORTAGE-NoordelijkeTuinkabouters.mp3

Leave a Reply