Amsterdam steunt Fransen

Amsterdamse moskeeën en synagogen organiseren vanmiddag een demonstratie in de Pijp naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Dat vertelde Eberhard van der Laan gisteravond in Pauw. De demonstratie stond al gepland om solidariteit aan de vluchtelingen te tonen, maar dat onderwerp is nu dus veranderd.

Morgen om 12:00 uur wordt in alle landen van de Europese Unie (dus ook in Nederland) een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van Parijs. Van der Laan heeft aangegeven dat op het moment van de herdenking al het openbaar vervoer in de stad ook een minuut stil staat. De burgemeester heeft een condoleancebrief naar zijn Parijse collega gestuurd waarin hij hem namens alle Amsterdammers de Fransen veel sterkte en kracht toewenst.

Ook veel Amsterdamse instellingen leven mee met de Fransen. Uit solidariteit werden gisteravond en -nacht poptempel Paradiso, filmmuseum Eye en Holland Casino verlicht in de kleuren van de Franse vlag. Morgen hangen de vlaggen op alle overheidsgebouwen halfstok.

Comments are closed.