Amsterdam trotseert weeralarm

Het KNMI heeft vanmorgen een weeralarm afgegeven. Er worden windstoten van 100 tot 140 kilometer per uur verwacht. Het was vanmorgen erg druk op de weg. Om 8 uur meldde de ANWB 469 kilometer file in Nederland. Ook in Amsterdam waren er al vroeg problemen. De trams op het Damrak moesten omrijden omdat er hekken waren omgewaaid en de IJtunnel was vanochtend afgesloten vanwege een technische storing. Op dit moment zijn er meldingen over omgevallen bomen in onder andere de Eerste van Swindenstraat, de Ceintuurbaan en de Van der Boechorststraat.

De trams en bussen van GVB zijn erg druk, meldt RTV-NH. Mensen laten de fiets en de auto massaal staan. Schiphol heeft nog geen hinder ondervonden van het herfstweer.

Op het spoor zijn er momenteel nog geen problemen. De NS rijdt vandaag met een aangepaste dienstregeling, treinen die normaal 4x per uur rijden, rijden nu om het halfuur. Op het traject Amsterdam-Haarlem zitten de treinen zo vol dat de eerste klas is afgeschaft en reizigers overal mogen zitten.

Tegenover de studio van Amsterdam FM op de Oosterdokskade zijn meerdere windhozen waargenomen.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?