AmsterdamFM maakt radio vanuit het Maagdenhuis

Van maandag 9 maart tot en met vrijdag 13 maart zal AmsterdamFM  een dagelijks actualiteitenprogramma verzorgen vanuit het bezette Maagdenhuis van de Universiteit van Amsterdam. Tussen 17 en 18 uur maakt AmsterdamFM een speciale editie van Ritme van de Stad. Actualiteit, debat, verslaggeving en live muziek komen aan bod.

 

Ontwikkelingen in het bezette universiteitspand worden gevolgd, maar er is vooral volop ruimte voor onderwerpen die zijdelings te maken hebben met de actualiteit. Thema’s als managementcultuur in andere (semi-)publieke sectoren, financiering van huisvesting, ontwikkelingen bij andere onderwijsinstanties, universiteitsgeschiedenis en mondiale protesten komen zeker voorbij. Uitzenden vanuit het Maagdenhuis betekent niet dat AmsterdamFM de bezetting steunt.

 

Hoofdredacteur Roeland Müller benadrukt: “AmsterdamFM volgt de ontwikkelingen al wekenlang nauwgezet en kritisch. Er is een gezonde, journalistieke argwaan tegenover managementcultuur, maar in dit conflict staan we neutraal”. AmsterdamFM wil, als stem van de hoofdstad, uitzenden vanaf een iconische plek waar momenteel een maatschappelijk debat gaande is. Niet alleen op de universiteit is er discussie over rendementsdenken. Ook binnen de gezondheidszorg, de overheid en andere onderwijsinstanties leeft dit onderwerp.

Comments are closed.