AmsterdamFM verlaat Salto en gaat zelfstandig verder

AmsterdamFM viert dit jaar haar dertigjarig jubileum met een metamorfose. Het radiostation gaat verder als de cultuurzender van de hoofdstad. De studio is van de centrale OBA naar het Tropenmuseum verhuisd, waar een fris team werkt aan de toekomst. De nieuwe ambitie noopt AmsterdamFM afscheid te nemen van de Publieke Omroep Amsterdam en zelfstandig door te gaan, omdat uitzendingen online meer mogelijkheden bieden de luisteraar te bedienen.

De mooiste stad van ons land met de meeste cultuur verdient een eigen zender. Dat is de stelling die AmsterdamFM hanteert, en invult met een reeks nieuwe programma’s. Daarbij is informatie over het brede spectrum dat de hoofdstad biedt aan kunst en cultuur de leidraad. Het accent wordt in dit kader gelegd op ontmoeting en verbinding, begrippen waar de inwoners in deze tijd behoefte aan hebben.

AmsterdamFM was vanwege het open toegangsbeleid van de Publieke Omroep slechts fragmentarisch in de ether te beluisteren. Ook het bereik liet te wensen over. Daarom heeft het bestuur besloten de mogelijkheden die digitale uitzendingen bieden volledig, en dus beter, te benutten.

“Het medialandschap verandert voortdurend en in een kosmopolitische samenleving als die in Amsterdam is het noodzakelijk mee te bewegen,” zegt Frans van der Beek, voorzitter van bestuur van AmsterdamFM. “Met de nieuwe studio in het Tropenmuseum en een reeks nieuwe programma’s als het dagelijkse boekenuur Paperback Radio en Tropenmuseum Live kunnen we ons aanpassen aan de luisterbehoefte van Amsterdam en omstreken.”

In dit jubileumjaar ontwikkelt AmsterdamFM initiatieven die de bekendheid van de zender aanzienlijk zullen vergroten. Binnenkort wordt daarover meer bekend gemaakt. Het jaar zal worden afgesloten met een feestelijke bijeenkomst waar genodigden de kunst en cultuur van de hoofdstad vertegenwoordigen.

Comments are closed.