AmsterdamFM vierde haar 25e verjaardag

Op de feestavond rond de 25e jaardag van AmsterdamFM in de Openbare Bibliotheek Amsterdam liep ook een cameraman mee die het verzoek had een indruk samen te vatten. De afgelopen dagen is geknipt en geplakt. Hier het resultaat. Kunnen de vaste luisteraars voor een keer de gezichten van de radio zien, op het op You Tube geplaatste filmpje.

bijschrift
In de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Oosterdok vierde AmsterdamFM, 4 oktober 2013, haar 25 jarig bestaan. Ook stond men even stil mij het recente verlies van collega Bert Ponsen.

Bert van Galen vroeg collega Menne Vellinga een indruk vast te leggen voor de aan- en afwezigen. En voor nieuwsgierigen die de radiogezichten wel eens willen zien.

Kort zijn de vraaggesprekken met gastheer van de OBA, directeur Hans van Velzen, de oprichters van het radiostation, Loek Lufting en Maarten Bonnemaijers, columnist en oud redacteur, Bert Wiskie en oud AmsterdamFM nieuwslezer, Ingrid-Anne Broersen, nu nieuwslezer bij het ANP.

In dit beeldverslag komen nog enkele (oud) medewerkers in beeld en aan het woord o.a. tijdens de pauze in La Place.
Tussendoor een kort fragment van de optredende artiesten, De Blaffende Honden, Rufus Cain en Femke Ravensberger & Luke Nijman.

Gastheren op deze vrijdag in ‘Het theater van het woord’ zijn David Pullen en Paul-Josse Zaman.
Met dank aan allen die even in beeld wilden. Ook aan Bert van Galen voor de eindredactie.

Menne Vellinga

Leave a Reply