AmsterdamFM zoekt uit – Discriminatie in Amsterdam

Sinterklaas is onderweg. Met hem keert een andere jaarlijkse traditie terug: de discussie over hoe gekleurd Piet mag zijn. Wat is gepast en wat is ongepast? Wie bepaalt dat eigenlijk? Wie viert wat en hoe? AmsterdamFM kijkt niet alleen naar wie er een mening heeft, maar zoekt uit hoe het zit in de praktijk.

Daarnaast: gaat het eigenlijk nog wel om de kleur van Piet en moeten er niet hele andere vragen gesteld worden? Welke rol speelt discriminatie überhaupt in de hoofdstad? AmsterdamFM zoekt het uit! In een reeks uitzendingen (van 27 t/m 30 oktober van 17.00 tot 18.00 uur) wordt de betekenis van discriminatie en culturele diversiteit in Amsterdam onderzocht in ‘AmsterdamFM zoekt uit’.

In ‘AmsterdamFM zoekt uit’ staan, enerzijds, Sinterklaasvieringen in en rondom de hoofdstad centraal. Anderzijds wordt iedere dag aandacht besteed aan de betekenis van culturele diversiteit en discriminatie in Amsterdam; bij feesten, op het werk, in de commercie en op scholen. Wetenschappers, beleid- en opiniemakers en de stem van de straat komen aan bod.

Comments are closed.