UPDATE: “Amsterdams programma Obama uitgelekt”

UPDATE 11:25: AT5 meldt dat onderstaand bericht een grap is. Het is vandaag de Joodse feestdag Poerim, wat neerkomt op de Joodse versie van 1 april. Op deze dag halen Joden grappen met elkaar uit. Het uitgelekte programma is dus een hoax.

 

Het geheime programma van Barack Obama tijdens zijn bezoek aan de stad op 24 maart is voor een groot deel uitgelekt. De Joodse nieuwswebsite Jonet.nl meldt dat de Amerikaanse president eerst het Rijksmuseum bezoekt, daarna een rondje maakt door het Museumkwartier en vervolgens het hoofdkantoor van het Joods Maatschappelijk Werk aan de De Lairessestraat bezoekt.

Volgens Hans Vuijsje, de directeur van het Joods Maatschappelijk Werk, was Obama graag naar het Anne Frankhuis gegaan, maar was dat logistiek en qua veiligheid onmogelijk. Bovendien zou dat te lang duren. Vandaar dat zij zijn benaderd om de president te ontvangen'. Vuijsje is 'apetrots' dat Obama langskomt, al is het nieuws iets te vroeg naar buiten gekomen.

Eerder werd al bekend dat er een ontmoeting zal zijn tussen Obama, minister-president Rutte en burgemeester Van der Laan. Barack Obama is op 24 en 25 maart in Nederland voor de nucleaire top in Den Haag.

 

Comments are closed.