Amsterdams talent goed vertegenwoordigd op Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is Europa’s belangrijkste showcasefestival voor Europese muziek. Vier dagen lang krijgen hier de meest actuele en veelbelovende acts de kans zich aan een publiek van muziekliefhebbers en internationale professionals te presenteren. Verslaggeefster Amber Roner is de hele week in Groningen voor interviews met talent en gerenommeerde namen uit de muziekindustrie.
Het Amsterdamse talent is goed vertegenwoordigd in Groningen met namen als Qeaux Qeaux Joans, Tessa Rose Jackson, Krause, Case Mayfield en Rive the band. Van deze laatste geeft de frontman, Rivelino Rigters, iedere maandagavond een update bij Je Moeder op AmsterdamFM. Zo ook aan de vooravond van Eurosonic. Amber sprak met hem over dit festival. 

Eurosonic Noorderslag
Het event bestaat uit een muziekconferentie en twee festivals. Eurosonic is op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond en staat in het teken van nieuw Europees talent. Noorderslag is op zaterdagavond en is de belangrijkste staalkaart van de Nederlandse popmuziek. Ieder jaar treden op dit festival de nieuwste en beste Nederlandse artiesten in De Oosterpoort op, variërend van snoeihard en overdonderend tot lieflijk en intiem.

De conferentie
Het doel van de conferentie is het creëren van een platform voor de Europese en Nederlandse muzieksector en het stimuleren van de uitwisseling van ideeën. Met meer dan 3.000 professionals en meer dan 150 panels, keynote speeches, awardshows, discussies en presentaties over de stand van zaken in de nationale en internationale muziekindustrie, biedt de conferentie hét businessplatform voor de Europese muziekmarkt.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?