Amsterdamse barman Urquell-tapper van het jaar

Woensdag 22 augustus streden tien finalisten uit heel Nederland in horeca-etablissement Stempels te Haarlem om de titel Pilsner Urquell Master Bartender 2012. De vakkundige jury, bestaande uit bierkenners Hans Glandorf en Sander van Werkhoven, senior brouwmeester Václav Berka en Ronald Schmitz van Pilsner Urquell, onderwierp de bartenders aan een uitgebreide examinatie. Na een spannende strijd wist Youssef El Bajnouni van café Nel Amstelveld uit Amsterdam de jury te overtuigen van zijn kennis, kunde en passie voor het vak en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder. Youssef El Bajnouni plaatst zich hiermee voor de internationale finale in Praag op 4 oktober 2012.

De dag begon met een schriftelijk examen, blindproeverij en diepte-interview met de juryleden om de kennis en passie voor bier van de finalisten te testen. Daarna mochten alle finalisten hun tapkunsten tonen door een perfecte Pilsner Urquell te tappen en te serveren. Na een laatste optelsom van de resultaten kwam Youssef El Bajnouni als absolute winnaar uit de bus.

Het juryrapport:

“De nummer 2 van vorig jaar heeft zich dit jaar nog beter neergezet, waardoor hij een terechte winnaar is. Met enorme flair en enthousiasme wist hij de jury en het publiek te overtuigen. Bovendien is hij zowel op het gebied van tappen als met zijn theoretische kennis enorm vooruit gegaan, waardoor hij volgens de jury een goede kans maakt op het veroveren van een internationale podiumplaats in Praag. Overall behaalde Youssef op alle onderdelen de hoogste score en is daarmee de terechte Pilsner Urquell Master Bartender 2012.”

Op 4 oktober mag Youssef El Bajnouni in Praag een gooi doen naar de titel “International Master Bartender 2012”. Daar zal hij de strijd aangaan met veertien andere internationale finalisten.

Wij spraken met de gelukkige winnaar:

Leave a Reply