Amsterdamse ‘Clasico’ eindigt zonder winnaar

AFC AmsterdamAFC en FC Chabab zijn vandaag in een onderling duel niet verder gekomen dan een gelijkspel. Het duel in de kelder van de Topklasse eindigde in 1-1.
In de Amsterdamse stadsderby, op een ijskoud maar goed gevuld sportpark Goed Genoeg, begon aardig. Na een schot van Meulemans op de vuisten van Chabab-keeper El Abdallaoui, maakte Chabab wel hun eerste kans gelijk af. Aanvoerder Dibi kreeg de bal in de voeten geschoven op de rand van het strafschopgebied en kon vanuit daar spits Chiddi in stelling brengen. Chiddi schoot daarna goed links binnen.

AFC moest in de achtervolging in het duel dat gekscherend door de fans ‘El Clasico’ wordt genoemd. Lange ballen op Jens en Patrick leverde niet veel op en ook aanvallende middenvelder Jansen kon geen potten breken. Chabab kreeg van het aanvallende AFC de nodige ruimte en kwam er dus af en toe gevaarlijk uit. Dibi en doelpuntenmaker Chiddi schoten echter beide naast en de 0-1 stond bij de rust nog steeds op het bord.

AFC-trainer Cor ten Bosch zette de aanvallende aspiraties kracht bij door in de tweede helft aanvaller Joost Heij binnen de lijnen te brengen. Hierdoor kreeg de ploeg uit Amsterdam Zuid voorin wat meer slagkracht. Na een uur spelen komt AFC op gelijke hoogte. De invaller Heij zette zelf de aanval op, liep door en schoot vervolgens de voorzet goed binnen.

AFC leek daarna door te gaan drukken. Heij raakte uit een mislukte uittrap van El Abdallaoui nog de paal en ook Jens was nog gevaarlijk. Maar een kwartier voor tijd moest AFC door met tien man. Magid Jansen kreeg naar eigen zeggen een kopstoot en beklaagde zich daarover bij scheidsrechter Dubbeld. Die reageerde daarop met een tweede gele kaart voor de aanvoerder van AFC.

Voor Chabab was dat het teken om voor de drie punten te gaan. Extra aanvallers werden ingebracht en AFC werd onder druk gezet. De ploeg uit Amsterdam West komt nog dicht in de buurt met een schot op de paal en een vrije trap van Dibi, maar het net wordt niet meer gevonden.

AFC-trainer Cor ten Bosch zag een aanvallend AFC, maar kon zich schikken in een gelijk spel.

Trainer van Chabab Alami Ahannach zag zijn team goed starten, maar was niet tevreden over de tweede helft.

AFC-middenvelder en aanvoerder Magid Jansen werd na een opstootje van het veld gestuurd. Hij legt uit wat er gebeurde.

Keeper Youssef El Abdallaoui keept nu nog bij Chabab, maar vertrek na dit seizoen naar AFC. Hij hoopt dat hij volgend jaar weer zo’n Amsterdamse derby kan spelen.