Amsterdamse Wereldverbeteraars – 10-04-2012 – De toekomst, uitgedaagd!

In het nieuwe 7delige programma Amsterdamse Wereldverbeteraars gaat presentatrice Gian van Grunsven op zoek naar inspirerende idealistische initiatieven in Amsterdam. Initiatiefnemers vertellen over hun drijfveren, ideeën, zorgen en dromen. De interviews worden afgewisseld door unieke en ongehoorde geïmproviseerde sketches, toepasselijke muziek en reacties van luisteraars.

 

Uitzending dinsdag 10 april – “De toekomst, uitgedaagd!” met B-Challenged en Spirit

In OBA Live tussen 14.00 en 15.00uur; te luisteren via de website vanavond tussen 19.00-20.00uur of direct hier

Jongeren zijn de stem en de actie van de toekomst. Toch zijn er velen van hen die het vertrouwen hierin missen of niet krijgen. Ze worden gezien als ongemotiveerd, er wordt weinig naar ze geluisterd en weinig voor hen ondernomen. Lekker laten doorsudderen of op tijd inspringen en de generatie van de toekomst handvatten rijken?!  In de uitzending vertellen Wim Haveman (directeur van B-Challenged) en Maaike Blokker (cultuurmakelaar Jeugdhulpverlening Spirit) over hoe ze (risico)jongeren proberen te inspireren en uitdagen om zichzelf volwaardig te ontwikkelen. Ook aan tafel zit Youri van der Ploeg, hij is bijna zeventien en is deelnemer aan het project EventHands van B-Challenged. Hij deelt zijn ervaringen. Wat is er nodig om deze nieuwe generatie te motiveren?!

Donderdag 12 april organiseert B-Challenged het symposium “Talent & Zorg, uitgedaagd!”. Een initiatief om te verbinden, te inspireren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Waar liggen de kansen en waar de uitdagingen, waar de grenzen en waar de aansluitingen? In het uiteenlopende programma van 13:15u – 19:00u doen wij dit onder andere met; Nederlands Jeugd Instituut, Spirit!, Gemeente Amsterdam, Earport en andere partners

 

Gast:     Wim Haveman (directeur van B-Challenged), Maaike Blokker (cultuurmakelaar bij Jeugdhulverlening Spirit) en Youri van der Ploeg (deelnemer EventHands)
Muziek:  1. Prodigy: Firestarter; 2. Ben Harper: Fight for your mind; 3. Eels: Beautiful Freak; 4. Micah (Barend): Children of the Night (cover)
Improvisaties: Jochem Meijer, Michiel Rampaart en Sacha Hoedemaker

Amsterdamse Wereldverbeteraars werkt samen met…
Het Gewilde Westen
Improvolutie

Leave a Reply