Amsterdamse Wereldverbeteraars 27-03-2012 – Improvisatie: betere wereld vanuit niets!

In het nieuwe 7delige programma Amsterdamse Wereldverbeteraars gaat presentatrice Gian van Grunsven op zoek naar inspirerende idealistische initiatieven in Amsterdam. Initiatiefnemers vertellen over hun drijfveren, ideeën, zorgen en dromen. De interviews worden afgewisseld door unieke en ongehoorde geïmproviseerde sketches, toepasselijke muziek en bijzondere verhalen van Amsterdammers.

 

Uitzending dinsdag 27 maart – Betere wereld vanuit niets? Improviseren!

Vanavond tussen 19.00-20.00uur, of luister hier direct naar de uitzending.

 

Als we de wereld willen verbeteren, dan zullen we de weerstand, angsten en negatieve houding van mensen moeten veranderen – maar kan dat eigenlijk wel?! André Besseling, belangrijk grondlegger van het improvisatietheater in Nederland, schrijver van het boek ‘Theater vanuit het niets’ en oprichter van het Improcentrum, geeft een verlossend antwoord: JA mensen kunnen veranderen EN ook nog ten goede van de ander en van het algemeen levensplezier. Het geheim: leren improviseren. Oefeningen in improvisatietheater trainen om faalangst, blokkades en oordelen om te zetten in openheid, acceptatie en plezier. Kunnen we zo al spelend de wereld verbeteren?!    

                 

Gast: Andre Besseling (Improcentrum, ImproAcademie, Maranza, Boek “Theater vanuit het niets”)

 

Improvisatiehelden: Jochem Meijer en Michiel Rampaart, muzikaal begeleid door Sacha Hoedemaker

 

Muziek: 1. Jacques Higelin: Quand j’improvise sur mon piano; 2. Cameron; 3. Bobby McFerrin: Don’t worry, be happy; 4. Buena vista social club

 

Amsterdamse Wereldverbeteraars werkt samen met…

Het Gewilde Westen

Improvolutie

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?