Amsterdamse Wereldverbeteraars 20-03-2012 – Waking up the workplace!

In het nieuwe 7delige programma Amsterdamse Wereldverbeteraars gaat presentatrice Gian van Grunsven op zoek naar inspirerende idealistische initiatieven in Amsterdam. Initiatiefnemers vertellen over hun drijfveren, ideeën, zorgen en dromen. De interviews worden afgewisseld door unieke en ongehoorde geïmproviseerde sketches, toepasselijke muziek en bijzondere verhalen van Amsterdammers.

 

Uitzending dinsdag 20 maart – Waking up the Workplace(luister hier naar de uitzending)

 

Wat is eigenlijk een slimme weg om de wereld duurzamer, eerlijker of socialer te maken? De politiek, de wijk, of… de misschien wel machtigste kracht in onze kapitalistische maatschappij: bedrijven en ondernemingen! Dit inzicht motiveerde de idealistische jonge ondernemers Jeroen Maes, Diederick Janse en Ewan Townhead (van de onderneming Realize!) om met hun project Waking Up The Workplace een onderzoek te starten naar ‘bewust ondernemen’: Hoe kunnen we bedrijven stimuleren om hun visie, hun bedrijfscultuur en hun producten te laten bijdragen aan een betere wereld? Wat zou er gebeuren als we werk niet alleen als een middel voor handel en materiële verdiensten zouden zien, maar als een methode om onze creativiteit en bewustzijn te ontplooien en een groter menselijk potentieel te realiseren? Een droom, of de sleutel tot ontwaken?!

                 

Gast: Jeroen Maes (Realize!, Waking up the Workplace, The Hub)

 

Improvisatiehelden: Jochem Meijer en Michiel Rampaart

 

Muziek: 1. Bob Dylan: Times are changing; 2. Tracy Chapman: Talking bout a revolution; 3. Ane Brun: True Colours; 4. Ramses Shaffy: Zing vecht huil bid lach en bewonder..

 

Amsterdamse Wereldverbeteraars werkt samen met…

Het Gewilde Westen

Improvolutie

Leave a Reply