ANDRIES: “De zon tegemoet dansen”

Eindelijk is het weer zo ver: het festivalseizoen is begonnen! Los gaan op een grasveld, ergens totaal afgelegen in een fantasie wereld. Hopen dat het droog blijft, en als de zon dan eindelijk door breekt, iedereen met zijn rug richting het podium de zon tegemoet danst! Wat ik overigens heel hinderlijk vindt als mensen dat doen, maar dat terzijde.

 

Andries en festivals is een match made in heaven! Zo zijn er in de loop der jaren heel wat festivals bezocht door deze dansvoetjes! Aanstaande zaterdag gaat het voor mij dan ook echt beginnen op Amsterdam Open Air. En om mijzelf mentaal voor te bereiden ben ik maar eens even opzoek gegaan naar het ultieme festival nummer!

 

Een festival nummer moet aan veel eisen voldoen: ten eerste moet het beschikken over een lekkere zommerse beat, met een fijne instrumentale begeleiding van bijvoorbeeld een saxofoon. Ten tweede is het van uiterst belang dat er een goede, het liefst vrouwelijke vocal aan te pas komt. Zij zingt dan voornamelijk over het leven, de liefde en de lust. Dit om natuurlijk het zomerse liefdes gevoel wat je op zo'n festival hebt alleen maar te versterken. 

 

Als je dit alles door de blender gooit kan je eigenlijk maar bij één nummer uitkomen. Fleetwood Mac met 'Everywhere ( True Identity & Phillip Young Loves the festival remix)'! De combinatie van een lauw biertje uit een plastic beker samen met je vrienden dansend op een modderveld, op één van de onderstaande nummers, die onverwacht door de speakers wordt geblazen. Dat is geheid de formule voor een perfecte dag!

 

Ik kan nu al niet wachten tot zaterdag….

 

5. Gabriel Ananda – Smash 

4. Donna Summer – I Feel Love (Danny Howells Remix)

3. James Blake – Limit To Your Love (daniel bortz edit)

2. Funkagenda Ft Mark Knight – Man with the red face

1. Fleetwood Mac – Everywhere (True Identity & Philip Young Love The Festivals Remix)

 

 

 

 

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?