Anna Lof: ” Ik ben klaar om de volgende stap te gaan maken”

AMSTERDAM  Team Haven Amsterdam/Skits is een schaatsploeg in Amsterdam die vooral gericht is op studenten. Niet alleen mannenteams komen uit voor deze formatie, maar ook de vrouwen zijn van de partij. Zo ook het grote talent Anna Lof. Twee weken geleden mocht de regionale rijdster al proeven op het landelijk niveau onder andere tijdens de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. “Die is behoorlijk naar wens verlopen voor mij persoonlijk. Ik heb de finish dan wel niet gehaald, maar wel 140 kilometer gereden en voorin mee kunnen koersen. Ik heb veel plezier gehad onderweg tijdens de race”.

Lof is dus nog een regionale rijdster. Dit houdt in dat zij een zes banen competitie rijdt binnen de provincies Noord- Holland & Utrecht, mits je daar goed presteert kom je in aanmerking voor de landelijke marathons. De landelijke marathons zijn de hoogste wedstrijden binnen Nederland. Zelf studeert Lof naast het schaatsen nog. Ze studeert aan de PABO in Haarlem. Ze wordt daar opgeleid voor docente. ” Er wordt op basisscholen te weinig aan sport gedaan en dan vooral aan het schaatsen. Misschien kan dat via mij meer doorgang krijgen”, aldus Lof. Naast haar drukke leven en ambities binnen het schaatsen blijft Lof met beide benen op de grond staan. Zo staat zij iedere zaterdag gewoon nog op de kaasmarkt.” Je hebt ook geld nodig om dingen te kunnen doen, dus ik sta dan in het weekend op de kaasmarkt in Monnickendam.Iedereen is van harte welkom daar. We staan er al vanaf zeven uur.”

Over haar ambities is ze heel duidelijk. ” Mijn grootste schaatsdoel is om binnen enkele jaren toch wel echt door te stromen naar de top binnen het landelijke marathonschaatsen.” Ze hoopt dan tijdens mooie wedstrijden in de top drie te eindigen. Ze is wel van mening dat ze nu al klaar is om die stap te maken naar de topdivisie. Momenteel moet zij het echter nog doen met wedstrijden op regionaal niveau. Volgende week rijdt ze de laatste wedstrijd uit de zes banen competitie. Op dit moment staat ze op een eerste plaats. Lof is er vrij zeker van dat ze na volgend weekend met de beker op het hoogste trapje van het podium staat. ” Ik denk dat het 98% zeker is dat ik er volgende week met de uiteindelijke winst vandoor ga.”

Luister hieronder naar het gehele gesprek met Anna Lof:

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.