Anouk Hoogendijk is weer helemaal terug na een moeilijke periode

AMSTERDAM  De Ajax Vrouwen gaan een spannende week tegemoet waarin duidelijk wordt of ze kampioen van Nederland worden.  De eerste horde werd gisteravond succesvol genomen door op Sportpark de Toekomst met 5-0 te winnen van Telstar. Ajax hield wat speelsters aan de kant vanwege lichte blessures of schorsingen. Hierdoor kon Anouk Hoogendijk na een lange periode van revalideren weer voor het eerst de negentig minuten vol maken. “Het was acht maanden geleden dat ik voor het laatst negentig minuten gespeeld heb. Ik was blij dat ik weer kon spelen en dat die vervelende periode van revalideren toch ergens goed voor is geweest”, aldus de stralende Hoogendijk.

Hoogendijk raakte zeven maanden geleden bij de wedstrijd bij Telstar uit geblesseerd. Zelf dacht ze dat het een blessure zou zijn die haar maximaal 6 weken aan de kant zou houden, maar telkens in het revalidatieproces ging het mis en liet haar lichaam haar in de steek. “Ik raakte steeds meer het vertrouwen kwijt in mijn eigen lichaam, maar ik voel mij nu gewoon weer fit en zeker.” Donderdagavond wist ze al dat ze zou gaan spelen, maar toch ondanks haar ervaring was ze zenuwachtig om weer te mogen spelen. “Het voelde anders dan normaal. Ik moest even nadenken hoe de warming – up weer ging bijvoorbeeld en ik voelde wel spanning. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat weer erg lekker vond om mee te maken.”

De wedstrijd zelf was na twintig minuten eigenlijk wel gespeeld. Ajax stond toen al met 3-0 voor. Hoogendijk moest bij een 1-0 voorsprong nog wel even flink aan de bak. In een duel met een speelster van Telstar trok zij aan de noodrem door een tackle vanachter te geven, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding en penalty in. “Het was niet slim wat ik deed, maar ik raakte haar eigenlijk heel licht. Later in de wedstrijd dacht ik wel even van dat andere scheidsrechters er misschien wel wat voor hadden gegeven, dus ik zal de volgende wedstrijd mocht ik weer in zo’n situatie komen het meteen anders oplossen.” De vrouwen spelen drie wedstrijden in acht dagen en  de trainer gaf daarom wat meiden rust die kampten met lichte blessures. Hierdoor zaten er maar vier wisselspeelsters op de bank waarvan twee keepsters. Keepster Laura du Ry mocht in de tweede helft het doel verdedigen van de Amsterdammers, maar volgens Hoogendijk had zij ook in nood op een andere positie prima uit de voeten gekund. “Laura maakt op training weleens een hele mooie omhaal, dus die had ook prima in de spits kunnen staan.”

Ajax reist maandag af naar Hengelo voor misschien wel de wedstrijd van het seizoen tegen Twente. Bij winst op Twente zijn de vrouwen kampioen van Nederland en doet de wedstrijd volgende week vrijdag thuis tegen PSV er niet meer toe. Bij een gelijkspel maandag houdt Ajax de drie punten voorsprong op de vrouwen van Twente en moet er thuis gewonnen worden van PSV. Bij verlies maandag tegen Twente komen beide ploegen op een gelijke stand, maar het doelsaldo van Twente is aanzienlijk beter waardoor zij kampioen van Nederland kunnen worden. Kortom het belooft maandag een mooie wedstrijd te gaan worden. Hoogendijk weet wel waar de kracht van Twente ligt. “Twente heeft niks te verliezen maandag. Ze zullen er flink op klappen. Ik vind Twente altijd een sterk collectief. Ze bedenken altijd een goede tactiek zeker tegen ons en ze halen echt het maximale uit het team. Dat komt ook zeker door hun trainer Arjan Veurink. Ondanks dat, gaan wij maandag gewoon met 1-0 winnen. Het doelpunt wordt gemaakt door Eshly Bakker”. Ze hoopt op de steun van de fans aanstaande maandag en stiekem hoopt ze op de komst van één bijzondere fan. “Ik zou het heel leuk vinden als Jandino Asporaat maandag komt kijken. “

Beluister hieronder het gehele gesprek met The Lady of The Game Anouk Hoogendijk en ook de oproep van Laura du Ry


More Berichten for Show:

Comments are closed.