Anouk onthaald op Schiphol

Anouk terug in Nederland

© Oscar van Oorschot

Anouk is zondagmiddag rond 13:45 uur teruggekomen in Nederland. Ze was enorm geschrokken van de tientallen fans en journalisten die haar opwachtten op Schiphol en probeerde nog te vluchten.

Ook bij de pers heerste er enorme chaos omdat het niet duidelijk was of ze in aankomsthal 1 of 2 aan zou komen en moest iedereen veel op en neer rennen. Toen Anouk eenmaal naar buiten kwam vielen er zelfs cameraploegen over een kinderwagen heen.

Na een paar minuten de pers te woord te hebben gestaan besloot ze met Kees de Koning, haar manager, te vertrekken in een geblindeerde auto.

Later liet Anouk via haar fanclub weten dat ze de bloemen, ballonnen en spandoeken van haar fans heeft gezien en het heel jammer vond dat ze die niet in ontvangst kon nemen en bood daar dan ook haar excuses voor aan.

Anouk werd zaterdagavond op het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö negende met haar nummer Birds. Het was voor het eerst in negen jaar dat Nederland de finale van het Songfestival haalde. Anouk haalde de hoogste positie in de finale sinds 1999.

Leave a Reply