Asha ten Broeke bij Kunst&Cultuur

Wetenschapsjournalist, schrijver en verhalenverteller Asha ten Broeke was woensdag 19 juni te gast bij AFM Kunst&Cultuur.
Asha ten Broeke schrijft achtergrondartikelen en essays voor dag- en maandbladen. Haar stukken stonden onder andere in Trouw, De Volkskrant, KIJK, Quest, Psychologie Magazine, Opzij en NWT Magazine.
Daarnaast schrijft ze elke dinsdag een column op de opiniepagina van Trouw over de wetenschap achter het nieuws. Verder is ze regelmatig te horen in het wetenschapscafe van Hoe?Zo!-radio, op radio 5. Ze schrijft en vertelt over psychologie, gezondheid en hersenwetenschap, met als specialismes: gender, seks, homoseksualiteit, stereotypen en stigma, en overgewicht.
Haar aanpak is genuanceerd, weloverwogen, stevig onderbouwd, sceptisch over bijna alles, maar fair en met de nodige humor.
In juni 2010 verscheen haar eerste boek , over man-vrouwverschillen en nature-nurturekwesties: ‘Het idee m/v’ over de ontmaskering van een hardnekkig denkbeeld. Het werd uitstekend ontvangen.
In 2012 volgde het boek ‘Eet mij’ over de psychologie van eten, diëten en te veel eten.

U kunt het interview van Haije Bouwman met Asha ten Broeke terugbeluisteren via: http://www.salto.nl/streamplayer/stadsfm_ondemand.asp?y=13&m=06&d=19&t=1500&s=225

Leave a Reply