Asielzoekmachine in de Melkweg Galerie

De Asielzoekmachine, is een groot project wat vijf jaar geleden al van start is gegaan en bedacht door Eefje Blankevoort en Els van Driel (beide documentairemakers en journalist).De Asielzoekmachine onderzoekt ons asielbeleid. Hoe werkt het? En hoe zouden we eigenlijk willen dat het werkt?  Want laten we eerlijk zijn, wie kan het allemaal nog volgen?
Melkweg Galerie, is onderdeel van het project en toont werk van kunstenaars die zich uitlaten over het vluchtelingenbeleid.  Ik praat met fotograaf Uljana Orlova, net afgestudeerd aan de Sint Joost Academie in Breda. Zij kwam als acht jarige met haar moeder vanuit Litouwen naar Nederland gevlucht.
Uljana kent het hele proces als geen ander en geeft een prachtig gedocumenteerd overzicht van haar werk, waarin ze op zoek is gegaan naar haar vriendinnetje Mayja, die ze ooit in het AZC tegenkwam.
Een wonderlijke zoektocht, waarin kunst en persoonlijke verbintenis naast elkaar leven. Fotoproject “How to write Mayja”, is nog tot 21 augustus te zien in de Melkweg Galerie.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?