Babiche Roof: “Ik hoop bij Telstar nog vaker te kunnen uitblinken”

Afgelopen weekend was er in Velsen – Zuid reden voor een feestje. De Witte Leeuwinnen wisten voor het eerst thuis dit seizoen in het Rabobank IJmond Stadion te winnen met 2-0 van SC Heerenveen. In een ietwat leeg nat stadion speelden de Leeuwinnen een prima eerste helft. Na tien minuten stond de eindstand al op het scorebord. Vooral Suzanne Admiraal & Sanne van der Velden zorgden voor veel gevaar vanaf de flanken voorin. Van der Velden moest echter na ruim een half uur het veld geblesseerd verlaten. In de tweede helft viel er weinig te genieten. Speelster Babiche Roof kon terugkijken op een goede wedstrijd. De linksbenige middenveldster gaf negentig minuten lang gas en was bij een hoop gevaarlijke aanvallen betrokken. “We hebben allemaal een smile op ons gezicht. Het is alweer een tijdje geleden dat we wisten te winnen. Het was even een domper dat Sanne wegviel, maar we hebben vanavond als team keihard gewerkt”, aldus Roof.

Roof is pas 23 jaar oud, maar geldt al als één van de dragende speelsters binnen het team. Ze probeert haar jongere teamgenoten in het veld te helpen waar ze maar kan. “Op mijn 23ste ben ik al eigenwijs genoeg om de meiden te sturen. Het wordt ook door ze geaccepteerd. Ik vind het ook het mooiste bij Telstar, dat ondanks mijn jonge leeftijd ik de kans krijg om deze rol op mij te nemen. Ik heb met zeven jaar spelen in de Eredivisie toch al de nodige ervaring”. Roof heeft het dus prima naar haar zin bij de Witte Leeuwinnen, maar is ook iemand die kritisch naar haar eigen spel durft te kijken. “Ik heb het idee dat ik soms in mijn eigen ontwikkeling nog een beetje stil sta. Het is nu vooral hard werken, maar ik denk dat mijn kwaliteiten nog beter naar voren komen als ik in een ploeg zou spelen die veel vaker de bovenliggende partij is. Dat is echter nu vaak niet het geval, maar ik groei door het vele rennen zeker in conditie”.

Buiten het veld is Roof vooral druk bezig met haar maatschappelijke functie. Ze is bijna klaar met haar studie Fysiotherapie en heeft sinds kort haar eigen sieraden/accessoires lijn. “Het past echt bij mij. Ik word er zo gelukkig van en ik heb zulke leuke spullen. Ik ben mijn dromen een beetje aan het naleven. Als ik straks mijn studie heb afgerond, dan heb ik alles in mijn leven helemaal op de rit”. Ben je benieuwd geraakt naar wat voor spullen Roof allemaal heeft, neem dan gerust een kijkje op http://www.babicheboutique.nl/. Ze zou het bijvoorbeeld leuk vinden als Ajax-speelster Anouk Hoogendijk wat van haar zou dragen.

Belangrijk voor de Witte Leeuwinnen dit seizoen is om bij de eerste vier te eindigen, dan kun je nog kans maken op het kampioenschap. De nummers vijf tot en met acht spelen dan in een andere poule voor de eer. Roof is zich ervan bewust. “Ik word helemaal gek als wij bij plek vijf tot en met acht eindigen. Je speelt naar mijn mening, dan namelijk om helemaal niks. Ik vind dat echt heel erg, maar je merkt dat alle clubs daarom ook bij de eerste vier willen eindigen. Het spelen om prijzen is toch het leukste wat er is”. Telstar werd vorig seizoen vijfde, maar Roof gelooft wel dat ze ondanks wat verschuivingen nu verder zijn als team. “We zijn wel wat speelsters kwijtgeraakt, maar je ziet dat we steeds meer op elkaar ingespeeld raken en dat we echt een team met veel potentie zijn. Dat maakt het ook zo leuk. Ik geniet bijvoorbeeld heel erg van Katja Snoeijs, omdat dat wel een bijzonder talent is. Ze oogt misschien niet snel, maar dat is ze zeker wel. Ze is ook erg doelgericht en scoort heel gemakkelijk. Ik zou haar de komende tijd goed in de gaten gaan houden”.

Beluister hierboven het gehele gesprek met Babiche Roof

Afbeeldingsresultaat voor babiche roof


More Berichten for Show:

Comments are closed.