Bedenkingen geuit over mogelijk hotel Westergasterrein

Opnieuw reuring over de mogelijke komst van een nieuw hotel. Protesteerden eerder deze week nog zo’n tachtig buurtbewoners tegen de komst van hotelketen SOHO House op de Raamgracht, ditmaal is het niet stadsdeel Centrum, maar West wiens plannen de gemoederen bezig houden.

Gisteravond heeft de raad van stadsdeel West een verkennende bijeenkomst gehouden om in de toekomst een hotel te realiseren. In een mogelijke wijziging van het huidige bestemmingsplan zal het monumentale pand en voormalige stadsdeelkantoor aan het Westergasterrein worden verkocht aan Westergasfabriek BV.

Tijdens deze bijeenkomst hebben diverse raadsleden hun bedenkingen uitgesproken over de mogelijke realisatie van een hotel. Onder meer de parkeerproblematiek en de monumentale waarde werden tijdens de bijeenkomst benoemd. De heer Wagenaar laat namens de huidige huurders weten niet blij te zijn met de geringe communicatie en openheid met de huurders. Zij leveren naar eigen zeggen een belangrijke creatieve en zakelijke bijdrage aan zowel de buurt als het park.  Het mogelijk kwijtraken van het huurcontract zal bij menig huurder voor problemen zorgen gezien de eerder gedane investeringen in het pand.

Nurah Abdulkadir van Westergasfabriek BV laat in het Parool weten dat de komst van een hotel goed aansluit op de toenemende aantrekkingskracht van het terrein op niet alleen de Amsterdammers, maar op mensen uit zowel binnen- als buitenland.

Of de komst van dit hotel een soortgelijke affectie oproept als bij de buurtbewoners van de Raamgracht zal de toekomst uitwijzen. Op 28 januari zal er over het bestemmingsplan worden besloten.

Comments are closed.