Bestuurlijk stelsel Amsterdam op de schop: 22 nieuwe adviescommissies

Je hebt voor en tegenstanders en zo ook in het bestuur. In 2014 kwam er in Amsterdam een systeem met bestuurscommissies voor de stadsdelen. Een noodgedwongen oplossing als vervanging voor de onafhankelijke stadsdeelraden. Deze oude vorm kon niet langer bestaan doordat het indruist tegen de Gemeentewet.

Het liep niet altijd even soepel binnen de bestuurscommissies en na een weinig ontziend rapport van Brenninkmeijer kon het systeem alweer op de schop.

Dan nu: sinds gisteravond is politiek Amsterdam tot een besluit gekomen dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer gestemd kan worden op bestuurdscommissies; deze worden per volgend jaar opgeven. In plaats daarvan kunnen Amsterdammers hun stem uitbrengen voor 22 zogeheten gebiedscommissies.

Waar we dan precies op kunnen stemmen en wat de veranderingen met zich meebregen vroegen we aan gemeenteraadslid van D66 Mascha ten Bruggencate.

Zo spraken we ook  met Rutger Groot Wassink, fractievoorzitter groenlinks. Die de nieuwe veranderingen juist niet helemaal ziet zitten. 

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.