Bewoners vluchtgarage moeten vandaag weer hun boeltje pakken

Gister moesten ze hun garage verlaten, de nacht brachten ze door in een tentenkamp dat ze hadden opgezet aan de Tolstraat in de Pijp en vandaag worden die tenten alweer afgebroken door de politie. De uitgeprocedeerde asielzoekers die al maanden door Amsterdam zwerven moeten weer een nieuw onderkomen vinden. De groep had tot 13.30 de tijd gekregen om het kamp op te doeken. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven greep de politie in. De gemeente gaf eerder in een persbericht al aan snel tot actie over te gaan als de asielzoekers niet mee zouden werken.

De vluchtelingen kunnen gebruik maken van de bed-, bad- en broodvoorziening die de gemeente voor ze heeft opgezet. Maar ze vinden dit een schijnoplossing omdat het alleen nachtopvang betreft. Overdag zijn ze genoodzaakt op straat rond te zwerven.

Woningcorporatie Rochdale laat vandaag weten dat ze willen helpen door tijdelijke woningen beschikbaar te stellen. De gemeente moet dan wel de illegale status van de illegalen enige tijd opheffen. Woningcorporaties mogen namelijk geen woningen verhuren aan uitgeprocedeerde asielzoekers.

Comments are closed.