Bewoners Zuidoost gedreigd met huisuitzetting vanwege overlast

Flatbewoners van Koornhorst (Zuidoost) die overlast veroorzaken, worden waarschijnlijk hun huis uitgezet. Rochdale, die de eigenaar is van het pand, heeft dit gisteren op een informatieavond bekend gemaakt.

Volgens een woordvoerder van Rochdale zijn het iedere keer 5 bewoners die de overlast veroorzaken. De woningcorporatie kan deze vorm van overlast in drie woorden samenvatten: sex, drugs en rock ’n roll. “Het zijn 55-plussers die handelen in verdovende middelen en prostitutie. We gaan ons dus vooral focussen op deze bewoners”.

Zodra bewoners na herhaaldelijk waarschuwen zich blijven misdragen, kunnen ze hun huis uit worden gezet. “We houden een rapport bij over de bewoners die overlast veroorzaken. Als dat dik genoeg is, gaan we naar de rechter”.

De ouderen die in Koornhorst wonen hebben al jaren last van de sociale problemen in de buurt. “Er heerst bij hen wel een gevoel van onveiligheid”. Behalve uitzetting, gaat de woningcorporatie ook beveiligers inzetten en het gebouw na 21.00 uur afsluiten.

Leave a Reply