Bijenweekend in de Hortus

A.s. weekend staat de bij met haar verdiensten voor de natuur in het zonnetje in de Hortus Botanicus. De bij is een belangrijke plantenbestuiver waar vele soorten en maten planten nog generaties lang mee vooruit kunnen. Nederland telt meer dan 300 soorten bijen. De Hortus beschikt over haar eigen bijenvolken die zorgen voor bestuiving van de hortuscollectie. Het gaat om honingbijen. Er vliegen bovendien nog meerdere soorten bijen rond waar de imker en de gidsen van de Hortus over kunnen vertellen. Er zijn rondleidingen en verschillende workshops voor jong en oud. Kinderen kopen een stempelkaart bij de entree voor 5 euro. Met deze kaart kunnen de kinderen deelnemen aan de rondleiding en kunnen zij een bijenwaskaars maken, de imker ontmoeten en een eigen insectenhotel maken. 

Rondleidingen zijn op zaterdag 12 juli en zondag 13 juli 2014 om 12.00 uur en 14.00 uur. Ze zijn geschikt voor de hele familie. Deelname aan de rondleidingen kost € 3,50 per persoon. De zondagrondleiding van 14.00 uur is gratis.

 

EXTRA www.dehortus.nl

De hele zomer :

Kinderspeurtocht ‘Van de bloemetjes en de bijtjes’

Speciaal voor onze jonge bezoekers (6-11 jaar)  is er de hele zomer een gratis speurtocht verkrijgbaar. Planten groeien uit zaadjes. Zaadjes komen uit bloemen. Maar dan moeten die bloemen meestal wel eerst bestoven worden. Wie doet dat? Een bij ? Een vlinder ? De wind ? Het water ? In deze speurtocht ontdek je dat elke plantensoort zijn eigen bestuivers heeft. Verkrijgbaar bij de portier t/m zondag 31 augustus 2014.

 

Comments are closed.