Bito: “Laten wij eerst maar eens de play-offs halen en dan kijken we verder “

AMSTERDAM  Zaalvoetbalvereniging OS Lusitanos werd vorig jaar landskampioen bij de vrouwen. Dit jaar loopt het minder. De ploeg van Karin Beverwijk staat teleurstellend vierde en moet deze positie vasthouden om mee te mogen doen aan de play-offs voor het kampioenschap. In de beker heeft Lusitanos ook nog volop kansen, over twee weken spelen ze de halve finale tegen Hovocubo. Dyanne Bito is nieuw sinds dit seizoen bij de club. Zij maakte de overstap van het veld naar de zaal.”Ik heb een hoop meegemaakt op het veld en op gegeven moment voel je dan dat het klaar is”, aldus de oud international.

Veldvoetbal

Voordat ze besloot om te gaan zaalvoetballen kwam Bito jarenlang dus uit op het veld. Haar laatste club was Telstar. Ze heeft daar een hoop meegemaakt. De realistische Bito hakte op een gegeven moment de knoop zelf door. ” Ik speelde in de eredivisie en als je dan zelf merkt dat het minder bij je gaat binnen het team dan moet je ermee stoppen.”  Ze bleef voetballen leuk vinden en was op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de sport. Ze besloot bij Lusitanos te gaan voetballen en heeft het daar prima naar haar zin.

Competitie & Beker

Bito denkt dat de slechte start te maken heeft met het feit dat er een aantal nieuwe speelsters zijn bijgekomen binnen het team, waaronder zij zelf ook. Als nieuw team moet je dan ook aan elkaar wennen. Mocht zij met Lusitanos bij de eerste vier eindigen dit seizoen, dan mogen zij dus gaan strijden in de play-offs. In de play- offs begint iedereen weer op nul en is er nog van alles mogelijk. Lusitanos speelt binnenkort dus de halve finale in de beker, dezelfde tegenstander in de wedstrijd Hovocubo werd gisteren met 4-0 verslagen. Dit was echter voor de competitie. Bito weet wel welke prijs zij liever wil winnen. “Als je de beker wint, maar niet het kampioenschap dan is dat wel een vervelende afsluiter van je seizoen. Je gaat namelijk altijd voor het hoogst haalbare.” De komende weken zullen duidelijkheid gaan geven of de dames van OS Lusitanos zich plaatsen voor de play- offs.

Luister hieronder het gehele interview met Dyanne Bito

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.