Calvin Blankendal: “Het moet een Amsterdams feestje worden”

AMSTERDAM Dit weekend verloor ASV Lebo verrassend uit in Hoorn met 5-3 van Hovocubo. De ploeg was de afgelopen tijd bezig met een indrukwekkende reeks. Het verschil met de andere Amsterdamse ploeg ‘t Knooppunt werd met de week kleiner. De nederlaag van afgelopen weekeinde kwam ook als een verrassing voor trainer Calvin Blankendal. “Ik had het niet zien aankomen. Vooral tegen het einde van beide helften zagen we toch wel wat verslapping en hielden wij ons niet aan de gemaakte afspraken, daardoor liepen wij tegen deze zeperd op.”

ASV Lebo staat bekend in het zaalvoetbal om zijn counters, maar die waren tegen Hovocubo ook niet aanwezig. Ondanks het verlies krijgt de ploeg het minste aantal doelpunten tegen en scoren zij het vaakst. Dat is best bijzonder als je dan op de tweede plek staat. “Ik zie heel vaak degene die op de eerste plek staan, die worden uiteindelijk  dan geen kampioen. Ik vind het prima om in de schaduw van ‘t Knooppunt onze punten bij elkaar te sprokkelen om de play-offs te halen”, aldus Blankendal. Hij is wel van mening dat zijn team sterker is dan vorig seizoen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat het tweede en de jeugdteams ook goede spelers hebben. Hij kan dan per wedstrijd bekijken wat voor soort spelers hij nodig heeft voor een bepaalde tegenstander.

Aanstaande vrijdag spelen de twee Amsterdamse ploegen tegen elkaar voor de beker. Er heerst een gezonde rivaliteit tussen beide clubs. Blankendal kijkt daar erg naar uit. “We spelen in een grote zaal. Het moet een Amsterdams feestje worden en de vorige edities hebben dit ook al aangetoond.” Het belooft dus een spannende wedstrijd te gaan worden in de Sporthallen Zuid. Over wie op papier een beter team heeft is Blankendal eerlijk in. ” Knooppunt heeft veel meer ervaring dan mijn team, maar wij gaan er gewoon tegenaan.”

Beluister hieronder het hele interview met trainer Calvin Blankendal:

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?