Blauw Wit pakt periodetitel na enerverend duel

FC Blauw Wit Amsterdam heeft zondag de derde periode veroverd in de Eerste Klasse A van het amateurvoetbal. In een zinderend duel tegen Stormvogels uit IJmuiden maakten de zebra’s uit Sloten een 0-2 achterstand goed: 4-2.  Door deze overwinning kan Blauw Wit gaan strijden om een plek in de hoofdklasse. DHC uit Delft is de eerste tegenstander. Komende zondag eerst een thuiswedstrijd; op Tweede Pinksterdag volgt de terugwedstrijd in Delft.

 

Het zag er lang naar uit dat Blauw Wit niet zou gaan winnen. Na een kwartier stond de ploeg van trainer Van der Mije met 0-2 achter. Zeer slordig en nerveus spel was daarvan de oorzaak. Stormvogels, dat bij een overwinning de nacompetitie voor degradatie zou kunnen ontlopen, counterde effectief naar de voorsprong. Pas na rust toonden de Amsterdammers de veerkracht die nodig was om de overwinning voor de poorten van de hel weg te slepen.Doelpunten van Lionel Frederik en Dennis Dinkgreve zorgden voor de uiteindelijk dikverdiende winst.

 

Na afloop van de wedstrijd peilden wij de stemming en spraken met trainer Van der Mije en de doelpuntenmakers Frederik en Dinkgreve.

 

 

 

 

Leave a Reply