Swammerdam: blij met je ingevroren ei(cel)?

Swammerdam eicellen invriezen 11-15-2015 11.00.00 AM
Terwijl veel kinderen zenuwachtig de Sint aan het opwachten zijn in Amsterdam, praten we in Radio Swammerdam over wachten met baren van kinderen. Nieuwe technologieen maken het mogelijk voor vrouwen om hun eicellen te laten invriezen en daarmee hun zwangerschap bewust uit te stellen. Welke culturele normen spelen een rol bij deze beslissing, en hoe kan het maatschappelijke beeld omtrent ouderdom hierdoor veranderen? Henk Ruigrok van der Werve en Maureen Voestermans spraken een uur lang met Lucy van de Wiel, zij promoveerde onlangs aan de UvA op het invriezen van de eicel als cultureel fenomeen.

Na eerst de technische details besproken te hebben, werd er in het tweede deel van de uitzending meer gekeken naar cultureel-maatschappelijke aspecten:

De column van Machiel Keestra ging in eerste instantie over een heel ander onderwerp, namelijk de wetenschappelijke taak om de gebeurtenissen in Parijs te duiden. Het lukte hem om toch nog terug te komen op voortplanting, door ‘de blauwe ballen theorie’ omtrent terrorisme te berde te brengen:

Volg Radio Swammerdam op Twitter en Facebook, abonneer op de podcast of luister de gehele uitzending op Soundcloud.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?