Boerrigter: “ADO stond schuimbekkend op het veld”

Ajax heeft zondagmiddag voor de derde maal dit seizoen punten gemorst, het uitduel tegen ADO Den Haag eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De thuisploeg begon furieus aan het duel en legde de Amsterdammers het vuur na aan de schenen met enkele goede aanvallen. Na een kwartier spelen kwamen de Hagenezen verdiend op voorsprong, verdediger Tom Beugelsdijk kopte raak uit een hoekschop van Danny Holla. Ajax speelde een uitermate slechte eerste helft en mocht van geluk spreken dat de stand bij rust slechts 1-0 was.

Na de thee herpakte de ploeg van Frank de Boer zich en trok Ajax het initiatief naar zich toe. Ryan Babel drukte na een uur spelen het veldoverwicht uit op het scorebord door van dichtbij voor de 1-1 te zorgen. Na de gelijkmaker voerde Ajax de druk op en moest een moegestreden ADO Den Haag achteruit. Kansen op de winst waren er voor Derk Boerrigter en Miralem Sulejmani (vrije trap), maar doelman Robert Zwinkels stond telkens in de weg.

Na afloop van het teleurstellende gelijkspel legde verslaggever Bob Mans aanvaller Derk Boerrigter de stelling voor dat een punt op bezoek bij ADO niet voldoende was.