Boerrigter: “Eerste helft werden we overrompeld”

Ajax heeft woensdagavond in de Amsterdam Arena met 1-4 verloren van Real Madrid. De Amsterdammers werden een groot deel van de wedstrijd overklast, maar hadden toch nog lang uitzicht op een punt. Na twee wedstrijden staat de ploeg van trainer Frank de Boer nog met lege handen in de Champions League.
In de eerste helft werd Ajax continu vastgezet door Real en kwam het, mede doordat het zelf slordig speelde, niet aan voetballen toe. Real creëerde kans op kans en het was aan Ajax-doelman Kenneth Vermeer te danken dat het maar 0-1 bij rust stond door een intikker van de Portugese vedette Cristiano Ronaldo. Na rust kwamen de Ajacieden feller uit de kleedkamer maar liepen ze gelijk tegen een razendsnelle counter van de Madrilenen aan, die schitterend werd afgerond door Karim Benzema via een omhaal. Uit het niks kopte Niklas Moisander Ajax tien minuten later uit een corner terug in de wedstrijd. Deze goal bracht het geloof terug bij de Amsterdammers op het veld en op de tribune. Luid aangemoedigd ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het via debutant Danny Hoesen een grote mogelijkheid. De gelijkmaker viel niet en een kwartier voor tijd besliste Cristiano Ronaldo met twee fraaie treffers de wedstrijd.