Bomans: ‘Pinoké is aan het bouwen’

Pinoké middenvelder Balder Bomans

De hockeymannen van het Amsterdamse Pinoké verloren afgelopen vrijdag in eigen huis van Bloemendaal met 1-3.

Pinoké liet een goede eerste helft zien met veel kansen. Na een klein kwartier spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Strafcornerspecialist Justin Reid-Ross deed wat hij hoort te doen en benutte zijn eerste kans van de wedstrijd. Ondanks goed combinatiespel en meerdere kansen voor Pinoké liet het team de kansen liggen om deze voorsprong uit te bouwen. Vlak voor rust viel zelfs de gelijkmaker door oud-international Ronald Brouwer.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Bloemendaal zette druk en schakelde snel. Waar Pinoké in de eerste helft nog leidend was, kon zij het tempo van Bloemendaal niet meer aan. Rogier Hofman wist twee maal te scoren voor Bloemendaal, wat zorgde voor een eindstand van 1-3.

Balder Bomans, middenvelder van Pinoké, gaf na de wedstrijd een reactie op de verloren partij. Ook gaat hij dieper in op de keuze van Pinoké om talenten uit de jeugd te laten doorstromen. Een duidelijk andere keuze dan bijvoorbeeld Oranje-Zwart die voor dit seizoen veel talent uit het buitenland aantrok. Bomans: ‘We hebben veel talent in onze jeugd en hebben als club de keuze gemaakt om deze spelers te laten doorstromen. Dit zijn jongens met zeer veel potentie die veel kunnen leren van de wat oudere spelers. Wij zijn bewust aan het bouwen en hopen hier snel profijt uit te halen.’