Bosderby’s openen hockeycompetitie in het Wagenerstadion

Voor alle Amsterdammers die hockey een warm hart toe dragen, was het genieten in het Amsterdamse bos. De hockeycompetitie ging van start met zowel bij de dames als bij de heren de zo genaamde bosderby. In het Wagenerstadion, thuishaven van AH&BC Amsterdam, komen de buren van Pinoké op bezoek voor de eerste krachtmeting van het seizoen.

Dames
Het eerste kwartier is slordig aan de kant van Amsterdam. Fieke Holman weet te profiteren in de 22ste minuut en opent uit een strafcorner de score voor Pinoké. Slechts enkele seconden later tekent Kelly Jonker voor de gelijkmaker. Bij deze 1-1 gelijkstand voert Amsterdam het tempo op.  De doelpunten van Ellen Hoog en de tweede van Kelly Jonker zorgen voor de 3-1. Na rust maakt Amsterdam het af met doelpunten van Elsemiek Groen en Kiki Collot D’Escury. De ploeg van de nieuwe coach Alyson Annan wint overtuigend met 5-1 van Pinoké.

Na afloop sprak verslaggeefster Amber Roner met damescoach Alyson Anan over de wedstrijd.

Na het vertrek van Floortje Engels heeft Amsterdam een talentvolle nieuwe keepster onder de lat. Anne Veenendaal vertelt over hoe haar wedstrijd verliep.

Heren
Landskampioen Amsterdam begon met een paar voorzichtige kansen, maar wordt verrast door een snelle tegengoal in de 6de minuut van Joost van de Vijfeijken. Strafcorner specialist Justin Reid-Ross legt 8minuten later aan voor de 0-2. En nog voor rust is ook Lucas Judge trefzeker voor de steekneuzen 0-3.
Na rust liggen de verhoudingen anders. Amsterdam komt gefocust uit de kleedkamer en door kort te dekken en het tempo op te voeren is het 3 minuten later via een perfect uitgevoerde strafcorner binnen gepusht door Taeke Taekema 1-3. In de 45ste minuut is het Teun Rohof op aangeven van Billy Bakker die Amsterdam de aansluitingstreffer bezorgt 2-3.

Pinoké krijgt een minuut later een strafcorner en opnieuw is Justin Reid-Ross trefzeker 2-4. De volgende strafcorner is voor Amsterdam. Een prachtige variant via aanvoerder Billy Bakker zet Teun Rohof  vrij die genadeloos de bal tussen de palen pusht 3-4. De hectische slotfase met kansen over en weer levert geen doelpunten meer op. Pinoké wint verrassend de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-4 van Amsterdam.

Trainer Taco van den Honert na afloop over de huldiging en het verlies van de openingswedstrijd.

Joost van de Veijeiken opende de score vandaag en geeft een reactie op de gewonnen wedstrijd.

Teun Rohof scoorde tweemaal in eigen huis, maar helaas was het niet genoeg. Hij vertelt waar het mis ging volgens hem.

Huldiging
Na afloop van de herenwedstrijd werden alle internationals gehuldigd voor hun behaalde successen op de Olympische Spelen. Bij de mannen waren dat de zilveren medaille winnaars Billy Bakker, Valentin Verga, Floris Evers en Klaas Vermeulen. De gouden dames Kitty van Male, Kelly Jonker, Ellen Hoog, Sophie Polkamp en Eva de Goede werden net als trainer Taco van den Honert in het zonnetje gezet.