Brand in intercity bij Abcoude, drie verdachten aangehouden

In een intercity van Utrecht naar Schiphol is vanmiddag brand ontstaan. De dubbeldekker staat stil ter hoogte van Nieuwersluis, tussen de stations van Breukelen en Abcoude. Negentig passagiers zijn geëvacueerd en worden door de NS per bus naar Amsterdam Centraal gebracht.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht bevestigt tegenover nrc.nl dat alle passagiers van de dubbeldekker, die zes voertuigen heeft, inmiddels in veiligheid zijn gebracht. De brand wordt momenteel geblust.

De politie heeft drie verdachten aangehouden. Men gaat dus uit van brandstichting, maar doet daar momenteel nog onderzoek naar.

De brand ontstond in het achterste deel van de trein, die om 13.28 uit Utrecht was vertrokken. Uit omliggende plaatsen trekken brandweerkorpsen naar de trein. De reizigers verlieten de trein rond 14:15 uur. Ook was er hevige rookontwikkeling, meldt een ooggetuige die in de trein zat. Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is gestremd, meldt de NS. Reizigers tussen Utrecht en Duivendrecht en Schiphol kunnen het best omreizen via Hilversum.

Leave a Reply