‘Brandend Braambos’ in Westerkerk maakt overuren

De Open Monumenten dagen hebben het afgelopen weekend weer veel bezoekers getrokken. Een van de toppers was de Westerkerk. Deze kerk is ondanks het grote onderhoud gewoon nog open voor publiek. Zaterdag en zondag werden er regelmatig korte orgel concerten gegeven.  Uitvoerenden waren zondag Alexander de Bie (12) op het koororgel en zaterdag Ingeborg van Dokkum-Prins op het hoofdorgel. De belangstelling voor de korte concerten was zo groot dat zaterdag werd besloten nog een extra concert te geven. De mensen gingen er graag even voor zitten.

Bezoekers kwamen ook voor het graf van schilder Rembrandt die ooit begraven werd in deze kerk. Een bijzondere gedenkplaat herinnnert ons aan dat feit.

braambos opendag2014

Opvallend veel aanloop kreeg het rustpunt in deze kerk, het "Brandend Braambos". Op een gegeven moment waren alle kaarshouders voorzien van een kaarsje. De meest gestelde vragen over het kunstwerk werden beantwoord in diverse talen, op een paneel geplaatst naast de plek waar een kaarsje kon worden gekocht.

Voor het informatie winkeltje van deze door de Gemeente Amsterdam tot museum verheven kerk was het een piekdag. Vooral de beeldende kunst vond gretig aftrek. Maar ook boeken, cd's en kaarten deden het goed.

 

Comments are closed.