Buitenbaden openen deuren ondanks koude weersvoorspelling

Met 10 graden in het vooruitzicht voor komend weekend, opent het Flevoparkbad zaterdag toch haar buitenbaden. Enkele dagen later, op 1 mei, zullen ook andere zwembaden in Amsterdam weer hun buitenbaden openen.

Het Flevoparkbad in Oost zal dit jaar langer dan normaal geopend zijn, namelijk tot 8 september. Ook wordt daar een proef gedraaid met ochtendzwemmen. Mocht dit goed bevallen, dan wordt het doorgezet tot het einde van het zwemseizoen. In het Brediusbad in West kunt u vanaf 1 mei terecht. Bij De Mirandabad in Zuid vindt op 1 en 2 mei een feestelijke opening plaats met muziek en allerlei activiteiten. Net als het Brediusbad is De Mirandabad tot 1 september open. Het Sloterparkbad zegt eind april open te gaan, maar het is nog niet duidelijk welke dag het precies zal zijn.

Gisteren werd bekend dat het buitenbad van het Floraparkbad in Noord dit jaar dicht blijft. Dit heeft te maken met de bouw van het Noorderparkbad. Daardoor zal het in zowel 2013 als 2014 niet mogelijk zijn om daar buiten te zwemmen.

Natuurlijk zijn er ook de recreatieplassen, stadsstrandjes en peuterbadjes. Voor een volledig overzicht van alle zwemmogelijkheden deze zomer in Amsterdam kunt u hier klikken.

 

Bron foto: oost.amsterdam.nl

Leave a Reply