Cappella Westerkerk warming up voor Kerst

foto: menne vellinga ©2013 amsterdamfm
foto: menne vellinga ©2013 amsterdamfm

De Capella Westerkerk o.l.v. Jos van der Kooy heeft zondag tijdens de viering van de 4e advent een voorproefje gegeven van hun kunnen.
AmsterdamFM heeft een kort fragment van Go, tell it on the mountain opgenomen. Het muziekstuk is gearrangeerd door John Rutter.
mp3 -> Cappella Westerkerk
m4a -> cappella
Harmen Trim bespeelde het koororgel in de Westerkerk.
Tijdens de kerstnachtdienst is de Cappella opnieuw te beluisteren. Deze dienst begint om 22:30 uur. Voorganger is ds. Albert van de Heuvel.

Traditioneel is de samenzangdienst op de zondag voor Kerstmis.
In de Oude of Sint Nicolaaskerk vond het Festival of Lessons and Carols plaats. Een liturgische vorm uit de Anglicaanse traditie voor Kerst. De geboorte van Christus wordt gevierd in een reeks korte schriftlezingen uit de Bijbel, afgewisseld met liederen. De Sweelinckcantory o.l.v. Christiaan Winter had hierbij een eigen inbreng.
In deze Oud(st)e Kerk van Amsterdam zal dinsdagavond om 22 uur de kerstnachtdienst plaatsvinden. Een bijzondere ervaring in het hart van de stad.
Voorganger is ds. Eddy Reefhuis.

Heilige Mis
Voor de liefhebber van een echte Roomse mis, de Sint Nicolaaskerk t/o het Centraal Station heeft om 21 uur een Kerstnachtmis op de agenda staan.
De Krijtberg – RK KERK VAN DE HEILIGE FRANCISCUS XAVERIUS bediend door paters Jezuïeten – Singel 448, heeft maar liefst 3 Kerstnachtmissen,
20:00 uur Gregoriaans, 22:15 uur Meerstemmig en 24:00 uur met orgel/cantor/cello

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?