Cees Vervoorn over het UvA-HvA sportsymposium: Techniek en Sport

Interview met Cees Vervoorn, lector topsport van de HvA over het UvA-Hva Sportsymposium: Techniek en Sport. Het Symposium vindt aanstaande woensdag vanaf 13.30 plaats in het Sportcentrum Universum. Edwin Kleiss vroeg Cees Vervoorn wat het symposium precies inhoudt.

Meer informatie:

Leer en discussieer op het UvA-HvA sportsymposium over de bijdragen van onderzoek en techniek aan het verbeteren van sportprestaties, de snelste fiets ter wereld en aangepast sporten.
Meld u nu aan voor het symposium
Samen met de sprekers en de lector topsport van de HvA en de UvA, Cees Vervoorn, passeren verschillende actuele en baanbrekende ontwikkelingen op dit terrein de revue.
Het symposium is gratis toegankelijk en wordt afgesloten met een borrel in het café van het Universum De Oerknal.

Praktische informatie

 

 • Locatie: Universum, Science Park Amsterdam

 

 • Tijd: 13:30 – 16:30

 

 • Entree: gratis

Sportcentrum Universum/USC

 

 • Sportcentrum Universum (USC)

 • Science Park 306 | 1098 XG Amsterdam
 • (020) 525 8955
 • Ga naar detailpagina

Programma

13.30-14.00                        inloop/ontvangst
14.00-14.40                        Paul Denissen
14.40-15.20                        Monique Berger
15.20-15.40                        Pauze
15.40-16.20                        Martin truijens
16.20-16.40                        Gilles van der Hoeven
16.40 e.v.                             Borrel

Over de sprekers

 

 • Paul Denissen

TU Delft, medebedenker van de recordbrekende Delfste VeloX flitsfiets, waarmee met behulp van windtunnels en geavanceerde computerprogramma’s een gooi naar het wereld snelheidsrecord wordt ondernomen. Zie ook www.hptdelft.nl. De Delfste VeloX flitsfiets is ook aanwezig.

 • Martin Truijens

Hoofdtrainer Nationaal Zweminstituut Amsterdam en recent gepromoveerd op de effecten van hoogtetraining op topsport  (‘Work in Progress. Altitude Training and Adaptation in Swimming’). Truijens spreekt over het effect van technische ontwikkelingen op de zwemsport.

 • Monique Berger

Monique Berger is in 1986 afgestudeerd aan de ALO in Amsterdam en in1990 aan de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. In 1996 is zij gepromoveerd op het onderzoek “Force generation and efficiency in front crawl swimming”. Vanaf 1992 werkt zij op de Haagse Hogeschool (HHS), als docent functionele anatomie en inspanningsfysiologie bij de opleiding Bewegingstechnologie. Momenteel coördineert zij onderzoek- en innovatieprojecten op het gebied van (aangepaste)sport, revalidatie en ergonomie voor verschillende opleidingen en lectoraten aan de HHS.

 • Gilles van der Hoeven

Gilles van der Hoeven, secretaris Domein Techniek bij de HvA, gaat in op de minor Sport en Techniek die de HvA start in januari 2013. Deze minor is het resultaat van een samenwerking tussen de domeinen Bewegen, Sport, Voeding en Techniek en is voor elke student toegankelijk. Met deze minor wil de HvA nadrukkelijk uitdragen dat zij sport een belangrijk onderwerp vindt van onderwijs en onderzoek en tevens sluit zij aan bij de interesses van de eigen studenten en de sportieve ambities van Amsterdam.

Leave a Reply