Centrum gaat gesneuvelde bomen herplanten

Stadsdeel Centrum gaat de bomen herplanten die door de heftige storm van eind oktober gesneuveld zijn. Dat laat het stadsdeelbestuur weten. In de binnenstad waaide ten tijde van de extreme windstoten circa 75 bomen om, voornamelijk Iepen.

Het stadsdeel zal aanvangen met het planten van de bomen zodra het seizoen gunstig is voor de desbetreffende boomsoort. Er zijn in stadsdeel Centrum ongeveer 19.000 bomen. De iep is de meest voorkomende boom, dit omdat deze het snelst groeit. Dit is ook de reden dat de stammen minder stabiel zijn. En dus: snel breken. 95% van de gesneuvelde bomen door de recente storm is Iep.

GroenLinksdeelraadslid Marie-Anne van Reijen ziet ook een groot voornamelijk spiritueel voordeel: “Bomen leveren een grote bijdrage aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de binnenstad. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met het cultuurhistorische beeld van de grachten en de historische gevels. Behalve dat ze mooi zijn en dat mensen graag groen om zich heen hebben vangen ze fijnstof op en geven ze in de zomer schaduw en verkoeling. Daarom is het belangrijk dat het stadsdeel het aantal bomen op peil houdt.”

 

 

Leave a Reply